46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Rēzeknē notiks akcija "Satiec savu meistaru"

Фото: tvnet.lv
No piektdienas, 1.aprīļa līdz svētdienai, 3.aprīlim astoto gadu notiek ikgadējā Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas akcija "Satiec savu meistaru". Arī Rēzeknē meistari aicina piedalīties darbnīcās un apgūt tradicionālās prasmes, informē pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" reklāmas speciāliste Maija Upeniece.
1.aprīlī no plkst.16.30 līdz plkst.19.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistare Anita Kairiša iepazīstinās ar adatas pinuma tehniku Amatu prasmju telpā "Lāde".
 
Tāpat 1.aprīlī no plkst.17.30 zemnieku saimniecības "Rekļasola" meistare Rozālija Mežatuča aicina iepazīt latviskās tējas mākslas noslēpumus, iemācīties augu vākšanas un sagatavošanas principus ziemai, kā arī nogaršot dažādu veidu tējas.
 
2.aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst.13.00 Andreja Paulāna Tautas lietišķās mākslas studijas meistari Irēna Baufale un Pēteris Reiniks apmeklētājus iepazīstinās ar zirglietām, kā arī būs iespēja izgatavot nelielu suvenīru no ādas.
 
Paralēli 2.aprīlī no plkst.11.00 līdz plkst.13.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistares Inese Ratniece un Ilga Kazule palīdzēs apgūt izšūšanas tehnikas etnogrāfiskajos kreklos un raksta ielāgošanu tautas tērpa detaļās.
 
Savukārt svētdien, 3. aprīlī no plkst.13.00 līdz plkst.16.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistare Anita Kairiša dosies uz Bērzgales pagastu, kur norisināsies celaiņu aušanu.
 
Pasākumu "Satiec savu meistaru!" organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām. "Satiec savu meistaru!" ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā "Eiropas amatu prasmju dienas".
 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"